Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΠ

Σχετικά με την παρουσία των προέδρων των δύο Συλλόγων Εργαζομένων του ΕΜΠ στη συνάντηση του Πρύτανη κ. Σιμόπουλου και αντιπροσωπείας μελών ΔΕΠ του Ιδρύματος με τον ΥΠΑΙΘ, διευκρινίζουμε τα εξής:

Ζητήθηκε από την Απεργιακή Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα στις 12:00 να δώσει την άδεια στους προέδρους των Συλλόγων να παραβρεθούν στη συνάντηση με τον Υπουργό, κατόπιν πρωτοβουλίας του Πρύτανη, παρουσία του ιδίου, των κοσμητόρων κ.κ. Γκόλια και Τσαμάκη και των εκπροσώπων του Συλλόγου ΔΕΠ, κ.κ. Χήνη και Καλιαμπάκου. 

Η Απεργιακή Επιτροπή εκτίμησε, με ευρεία πλειοψηφία των παρόντων και δεδομένης της χρονικής στενότητας (η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τις 15:00 και δεν υπήρχε χρόνος για σύγκληση έκτακτης ΓΣ) ότι η παρουσία των συναδέλφων ΚΙΝΕΙΤΑΙ στο πλαίσιο της απόφασης της ΓΣ. Θυμίζουμε ότι η τελευταία δεν απέρριπτε γενικώς τη συζήτηση με το Υπουργείο, αλλά τη συζήτηση με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθετε η κυβέρνηση, δηλαδή το σταμάτημα της απεργίας και την αποδοχή των "σημείων" του ΥΠΑΙΘ ως βάσης συζήτησης. Αντίθετα, επιδίωξή μας είναι να καμφθεί η κυβερνητική αδιαλλαξία και να υπάρξει συνάντηση με το Υπουργείο ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ και στη βάση ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ. Εκτιμήσαμε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση, χωρίς να είναι αυτό που θα θέλαμε, δηλαδή απευθείας συνάντηση με τους εργαζόμενους, μπορούσε και έπρεπε να αξιοποιηθεί γιατί θα γινόταν ΧΩΡΙΣ να έχει λήξει η απεργία και ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ AGENDA. Συνεπώς, η Απεργιακή Επιτροπή εκτίμησε ότι η συμμετοχή των προέδρων των δύο Συλλόγων στη συνάντηση και αναγκαία ήταν και ΔΕΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με το πνεύμα της απόφασης της ΓΣ.

Παραπέρα, η Απεργιακή Επιτροπή έθεσε στους δυο προέδρους για τη συμμετοχή τους στη συνάντηση τις εξής τέσσερις, αυστηρές προϋποθέσεις:
1. Να μην υπάρξει από πλευράς τους καμία δέσμευση πάνω σε οποιαδήποτε πρόταση του Υπουργού.
2. Να μεταφερθούν στο ακέραιο τα αιτήματα της απεργίας, δηλαδή: ακύρωση της ΚΥΑ και των συνεπειών της και άμεση παύση των πειθαρχικών διώξεων για τους συναδέλφους που δεν απογράφηκαν.
3. Να ζητηθεί άμεση, απευθείας συνάντηση του Υπουργού με αντιπροσωπεία των απεργών εργαζομένων του ΕΜΠ.
4. Να αποχωρήσουν αμέσως από τη συζήτηση, στην περίπτωση που έμπαινε ζήτημα να εκβιαστεί κάποια δεσμευτική "λύση", "εδώ και τώρα", καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την αδιαλλαξία της σε μια τέτοια περίπτωση.

Υπό αυτές τις τέσσερις, σαφείς προϋποθέσεις η Απεργιακή Επιτροπή έδωσε την άδεια στους προέδρους των δυο Συλλόγων να παραβρεθούν στη συνάντηση με τον ΥΠΑΙΘ και αναμένουμε αύριο την ενημέρωση της ΓΣ για τα αποτελέσματά της.

Ζωγράφου, 27-11-2013
Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου