Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ

Επειδή γίνεται πολύς λόγος και προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας με "μοχλό" το ζήτημα των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών - κορυφαίο παράδειγμα η πρόσφατη πρυτανική πράξη που καλούσε τους πρωτοετείς να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στο γραφείο του πρύτανη(!!!) -  η Απεργιακή Επιτροπή ΕΜΠ απευθύνεται στους αγαπητούς πρωτοετείς και τις οικογένειές του για να τους ενημερώσει ΥΠΕΥΘΥΝΑ για το τι ισχύει στο θέμα αυτό:

1) Η κατάθεση των εγγράφων ΔΕΝ είναι εγγραφή. Η διαδικασία εγγραφής είναι μια αρκετά πιο ευρεία διαδικασία που περιλαμβάνει αρκετά βήματα. Η διαδικασία αυτή αναλυτικά περιγράφεται εδώ. Εάν δεν ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία, ΔΕΝ υπάρχει εγγραφή.

2) Από μια απλή ανάγνωση και μόνο του παραπάνω κειμένου που συντάχθηκε από συναδέλφους εργαζόμενους στις Γραμματείες του Ιδρύματος, είναι σαφές ότι η διαδικασία εγγραφής απαιτεί την πλήρη ενεργοποίηση του δυναμικού των Γραμματειών, αλλά και αρκετών άλλων διοικητικών υπηρεσιών του Ιδρύματος. Είναι εντελώς υποκριτικό το "ενδιαφέρον" για τις εγγραφές και τη μη ταλαιπωρία των πρωτοετών και των οικογενειών του, τη στιγμή από το προσωπικό των γραμματειών παραμένει στη θέση του ο ένας στους 8 ή στους 10.

Οι πρωτοετείς και οι οικογένειές τους, οικογένειες εργαζομένων όπως και εμείς, καταλαβαίνουν περίφημα ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να τους χρησιμοποιήσει ως "πολιορκητικό κριό" για να σπάσει την απεργία μας και να προωθήσει με μεγαλύτερη ταχύτητα τα σχέδια διάλυσης της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης και των σταθερών εργασιακών σχέσεων. Καταλαβαίνουν ότι έχουν κοινό συμφέρον με τους απεργούς για να ηττηθεί, να ανατραπεί αυτή η πολιτική που τη συναντούν καθημερινά στη δουλειά τους, στη ζωή τους και που μετατρέπει σε πανάκριβο εμόρευμα τη μόρφωση των παιδιών τους. Γι αυτό και η επιχείρηση επιστράτευσης του "κοινωνικού αυτοματισμού" σαν εργαλείο απεργοσπασίας, θα μείνει στο κενό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου