Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ Γ.Σ. - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

Οι Σύλλογοι Εργαζομένων ΕΜΠ καταγγέλλουν το αυταρχικό και αντισυνταγματικό μέτρο της πρόσκλησης σε ατομική απογραφή /υποβολή στοιχείων, υπό την απειλή της αυτοδίκαιης αργίας και μάλιστα αναδρομικά.

Η Κυβέρνηση με τη χθεσινή ψήφιση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, χωρίς καν να καταφέρει να αποσπάσει την πλειοψηφία των 151 εδρών, απέδειξε για άλλη μια φορά το αυταρχικό, αντιλαϊκό της πρόσωπο. Αλλάζοντας το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, χτυπά συνολικά το δικαίωμα των εργαζομένων στην οργανωμένη συλλογική πάλη και διεκδίκηση. Η επίθεση αυτή δεν αφορά στενά τους εργαζόμενους στα ΑΕΙ, αλλά όλο το εργατικό κίνημα. Δυστυχώς η στάση των ηγεσιών των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ και στο ζήτημα αυτό, ήταν αντικειμενικά στάση στήριξης της κυβερνητικής επίθεσης.

Γελιούνται όμως, αν νομίζουν ότι οι όποιες δηλώσεις απέσπασαν (και αυτές με επιφύλαξη) μέσα από ένα όργιο εκφοβισμών, εκβιασμών και πολύμορφων πιέσεων, μέσα και έξω από τα ΑΕΙ, με την «πολύτιμη» βοήθεια των διατεταγμένων ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών, θα οδηγήσουν στο σταμάτημα και την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας.

Θα μας βρίσκουν μπροστά τους, πιο ενωμένους πιο αποφασισμένους. Ούτε ένας εργαζόμενος στο ΕΜΠ και στα ΑΕΙ γενικότερα δε θα απολυθεί, είτε με διαθεσιμότητα, είτε με αργία, είτε με όποιο άλλο αυταρχικό μέτρο. Οι αγώνες μας, οι αγώνες ολόκληρου του λαού θα το επιβάλλουν, θα ανατρέψουν τη βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική τους.

Συνάδελφοι ψηλά το κεφάλι! Όλοι μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τη νίκη!

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου